307582403 159714296733562 8359458100424434507 n 1

Radionica za decu „Kako se sinhronizuje crtani film“

U okviru Dana Mije Aleksića i 8. Međunarodnog festivala kratkog filma Kulturni centar,, u ponedeljak, 26. septembra sa početkom u 10 sati, organizuje radionicu za decu „Kako se sinhronizuje crtani film“.

Radionica je namenjen deci osnovnog školskog uzrasta od 9 do 15 godina i posvećena je edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, čiji su ciljevi obrazovanje i sticanje veština iz oblasti nadsinhronizacije i glume pred mikrofonom. Takođe, cilj je unapređenje i razvoj u oblasti crtanog filma u Srbiji.

Tim koji realizuje radionicu „Kako se sinhronizuje crtani film“ sačinjen je od tri člana: glumca i glumice – sinhronizatora i tonskog snimatelja i montažera.

U uvodnom delu polaznicima radionice biće predstavljen pojam i kratak istorijat crtanog filma, istorijat sinhronizacije na prostorima Srbije, kako izgleda studio koji se bavi sinhronizacijom, koji poslovi se obavljaju u okviru studija, kao i šta je potrebno da se uspešno nadsinhronizuje jedan crtani film.

Nakon diskusije o likovima i radnji predviđene su vežbe iz domena tehnike glasa i dikcije, putem kojih će se polaznici pripremiti za proces sinhronizacije.

Polaznicima će takođe biti predstavljeno u kojim studijima u zemlji mogu da se bave sinhronizacijom crtanih filmova, te će im biti objašnjeno šta je sve potrebno da bi mogli da se bave tim poslom.

u ponedeljak, 26. septembra sa početkom u 10 sati

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *