Milanovacko pozoriste 1

Završen 17. Internacionalni pozorišni festival u Laktašima

Dodelom nagrada i priznanja u nedelju he (26. jun 2022.) u Laktašima (BiH) završen 17. Internacionalni pozorišni festival.

Od 22. do 26. juna u Laktašima nadomak Banja Luke, izvedene su najbolje predstave ne samo sa prostora Balkana već i Evrope.

Učesnici međunarodnog festivala su bila pozorišta: „Terminus A Quo iz Poljske“, Dramski studio JU „Kulturno – sportskog centra“ iz Kaknja, Akademsko pozorište Studentski kulturni centar iz Niša, Kulturno društvo Loški Oder Škofja Loka iz Slovenije, Milanovačko pozorište iz Gornjeg Milanovca i domaćin Dramski studio „Daske“ iz Laktaša.

Kao što je i istakao selektor festivala Radoslav Rale Milenković, glumac i reditelj iz Beograda “Razlike između predstava su bile zaista velike, u svakom pogledu. Predstave koje su izvedene u Laktašima bi bile ono što mislim da pokazuje i kvalitet i raznovrsnost”.

Milanovačko pozorište u grad pod Rudnikom ovoga puta iz Laktaša donosi međunarodnu nagradu za najbolju kreaciju kostima (autor kostima Olgica Milunović). Kako je istaknuto prilikom dodele nagrada “Kostim u predstavi „Policajci“ upotpunjuje likovnost predstave i glumačku igru.”

Predstava policajac 7 1
Foto:

Najbolja predstava festivala je drama „OŽILJCI“ Dramskog studija JU KSC iz Kaknja. Najbolji glumac je BOJAN TRAMPUS za ulogu Saše u predstavi „ANTIGONA U NJUJORKU“  Kulturnog društva Loški oder Škofja Loka iz Slovenije, a najbolja glumica BOJANA RADIĆ, koja je tumačila ulogu Đuke u predstavi „ŠTEMBILJ“ Dramskog studija “Daske” iz Laktaša.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *