Filip bac48dkulja web

Bačkulja: Ovo je bila lekcija na vreme

Sva četiri gola dala je Inđija u subotu na svom terenu protiv Metalca, ali je polovinu od toga smestila u svoju mrežu, pa je ishod bio podela bodova.
Ovako neobičnih 2:2 na gostujućoj premijeri, za jednog od stubova Metalčevog tima na bekovskim pozicijama, Filipa Bačkulju, nije razočaravajuć rezultat, jer se, prema njegovim rečima, Inđija odlično snalazila u tranziciji kada je kažnjavala greške plavih. Ipak, kako je rekao, autogolovi domaćina nisu bili nesrećna slučajnost po njih, već rezultat stalnog pritiska napadača i sredine Metalca na protivničkoj polovini.
– Ostaje žal za sva tri boda, ali i dalje idemo u plus, tako da nismo nezadovoljni. Lošije smo ušli u utakmicu nego što smo želeli. U drugom poluvremenu smo pokazali karakter i kad ne ide kako treba, i ubeležili bod. To je bila lekcija na vreme, i u ovoj ligi mora da se bude na maksimumu od prvog do poslednjeg zvižduka sudije.
Na pitanje zabrinjava li to što je efikasnost njegove ekipe slabija (u dve utakmice postigli su samo jedan gol iz igre) Bačkulja podseća da je za takve analize brojeva još rano.
– Tek je drugo kolo i sve ekipe, pa i mi, tražimo svoju najbolju igru. Ne može se na bazi dve utakmice ocenjivati ukupna efikasnost, ali da moramo bolje da koristimo šanse u napadu, to je tačno. Naš šef struke je više puta rekao da će sve ekipe u ovoj ligi biti tvrde u odbrani, čekati svoju šansu, to se i desilo u Inđiji. I pored toga, mi smo se izborili za svoje stopostotne prilike, ali ih nažalost još ne koristimo. Pitanje je trenutka kada će to proraditi.
Bačkulja je i mladi reprezentativac Srbije. Prethodne sezone, u Superligi, nastupao je za Metalac kao pozajmljen igrač, ali je pred start ove potpisao ugovor s prvoligašem iz Gornjeg Milanovca na tri godine. Imao je nekoliko ponuda, kako domaćih, tako i iz inostranstva, ali je ostao veran plavo-belom dresu jer, kako često kaže, želi samo da bude deo Metalca. U idućem kolu u grad pod Rudnikom dolazi OFК Vršac. Meč je zakazan za ponedeljak, 15. avgust od 20 sati.
M.Mijatović

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *