Bronza na Kupu Srbije za Đurđu Mirjanić

Premier nikad brzi gm 600x130 1 151

Proteklog vikenda u Beočinu kod Novog Sada, uz učešće oko 1200 plasiranih takmičara, odrżan je finalni turnir Kupa Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore.

KK „Do Kan“ imao je troje plasiranih sportista sa prethodno odrżanih regionalnih kvalifikacija u Raški, i to:
– Đurđa Mirjanić (zlato i srebro na Kupu Regiona)
– Ognjen Sretenović (bronzani u borbama za kadete +70kg)
– Dana Kolesnikova (brozana u katama za juniorke).

Nakon sjajnih rezultata koje je ostvarila osvajanjem zlatne medalje u apsolutnoj i srebrne u B klasi, na Prvenstvu regiona KSUS u kategoririji kata za kadetkinje, Đurđa je uspela da se u konkurenciji dve godine starijih takmičarki domogne bronzanog odličja na Kupu Srbije u Beočinu.

Njen sjajan rezultat veoma dobrim nastupima u svojim kategorijama ispratili su Dana i Ognjen plasmanom od petog do osmog mesta u svojim kategorijama.

Trofej Srbije – Dunav kup u Beočinu

Img 50acbea7b7512ef9c6b96e5ce180c92e v
Foto: privatna arhiva
Nakon Kupa Srbije za starije uzraste koji je održan u subotu, u nedelju je održan i „Trofej Srbije – Dunav kup“, koji je okupio oko 800 takmičara mlađih uzrasnih kategorija iz oko 10 zemalja. 

Na ovom međunarodnom, prestižnom, turniru nastupali su i takmučari KK“Do Kan“ u sastavu: Pavle Sretenović, Đurđa Mirjanić, Nikola Zatezalo i David Jeremić.
Đurđa i Nikola su vrlo dobrim nastupima osvojili srebrna odličja u kategoriji ženskih, odnosno muških nada u katama. David je u istoj kategoriji uspeo da osvoji bronzanu medalju dok je Pavle zbog nepovoljnog žreba ovog puta ostao bez zapaženog plasmana.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima