307039174 576653034258980 7628253404775958154 n

Ekipi FK Takovo gostuje OFK Mihajlovac

Ekipi FK Takovo, u VII kolu, u nedelju 25. septebra, gostuje OFK Mihajlovac. Klub stiže iz istoimenog gradskog naselja Mihajlovac koje pripada Smederevu.

– Naš protivnik u sedmom kolu, kao ni mi, nije imao dobar start sezone, pobeda u prvom kolu, zatim remi i tri poraza. Epilog – mesto ispod crte za opstanak. Tačnije ispod nas. U takmičarskim okršajima Srpske lige Zapad slavili smo minimalnim rezultatom na gostovanju 0:1 pre tri sezone. Nadamo se da će naša ekipa ostvariti veoma važnu pobedu kod kuće. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu na stadion SD „Takovo“ u nedelju, 25. septembra i da daju podršku našim momcima – poručuju iz FK Takovo.

Već treću sezonu za redom na kormilu ekipe je Dragan Đorđević. Tu je došao iz crnogorskog Bokelja. U svojoj karijeri vodio je Slogu iz Petrovca na Mlavi, Temnić iz Varvarina, superligaša Bačku, a pre toga je bio na klupi Smedereva.

Mihajlovac se za ovu sezonu spremio pojačanjima na svim delovima terena. Među stative došao je Veselinović iz prvoligaša Slobode, iz Užica. Odbrana je jača za Jovanovića, koji je stigao iz OFK Beograda i Igora Spajića. Sredinu su pojačali Todorović, koji je stigao iz omladinske ekipe Brodarca, i Angeleski koji je došao iz Rembasa. U napad je došao Nemanja Kos, iz superligaške Mladosti, Zjaca i Matijević iz Prvog maja (Ruma), a Vuk Denković iz ekipe (do 19 godina) IMT-a iz Beograda. Otišli su Miović, Filipović, Ivković, Dobrić i Mitrović – kažu u Takovu.

Klub iz Mihajlovca osnovan je 1934. godine pod nazivom FK Seljak i čitavih osam decenija postojao pod tim imenom. Naziv „Mihajlovac 1934“ nosi od 2014. do 2017. godine, naredne dve sezone „Proleter Mihajlovac“, a sada OFK „Mihajlovac“.

Skoro celu deceniju igrali su u Srpskoj ligi Zapad, u koju su ušli iz Dunavske zone, sa izuzecima u 2014/2015 i prošlom sezonom, ali su se već ove vratili.

Utakmica FK Takovo – OFK Mihajlovac, počinje u 15 časova na gradskom stadionu, u nedelju 25. septembra.

L. Jašarević,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *