Metalac loznica foto ivica miloc5a1evic487 2

FK Metalac: Dobro upamtiti lekcije iz meča s Loznicom

Loznica je po svemu sudeći veoma studiozno pripremila utakmicu protiv Metalca i naročito dobro proučila poznatu tranziciju preko koje Milanovčani uspostavljaju dominaciju i dolaze do prednosti.

Pustili su domaćina da igra visoko s dugim posedima lopte, vrebajući grešku kako bi kontranapadom brzo prebacili kratak, ali opasan pritisak na odbranu protivnika. Uspelo im je da ovakvu taktiku krunišu golom Damnjanovića u 22. minutu, posle čega je defanziva Lozničana, sve do konačnog 95. minuta, znalački i požrtvovano bila zaključana za uporne napade Metalca. Ostalo je 0:1. Nešto slično desilo se plavobelima i u Šapcu (1:0) proteklog vikenda.

Pokazalo se da naša zebnja od utakmice s Mačvom nije bila slučajna, – potvrdio je pomoćni trener Metalca u stručnom štabu Dejana Rađenovića, Zoran Stojanović. – To što smo protiv Loznice imali mnogo veći posed lopte, ne značni mnogo, ako je to bila njihova taktika, a bila je. Tako će igrati većina ekipa koja dođe u Milanovac i mi moramo s tim da izađemo na kraj. Naši igrači su pružali kod kuće vrlo dobre partije protiv jačih ekipa, pa su smatrali da će s Loznicom iz donjeg dela tabele ići lakše. Videli su da to ne ide tako. Ne mogu reći da su se opustili, ali iz ovakvih situacija moraju brzo da izvuku pouku, tu lekciju treba dobro upamtiti.

Milanovčane nova utakmica čeka već u nedelju, u gostima protiv Rada na stadionu Кralj Petar Prvi na Banjici.

M.Mijatović

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *