FK Metalac: I u teškim momentima, fudbal je tu da afirmiše zajedništvo

Premier nikad brzi gm 600x130 1 222

Propustivši da ubeleži sva tri boda u prošlom kolu protiv poslednjeplasiranog Zlatibora kod kuće (1:1), Metalac je sebi za predstojeću, četvrtu rundu doigravanja, drastično povećao ulog, a protivnik će im biti ekipa koja trenutno zauzima prvo mesto u plejautu i znatno je opasniji takmac – GFК Sloboda.

Istina, Metalac ih je nedavno savladao 4:3, takođe na svom terenu, ali se ne zaboravlja ni poraz od 2:0 u Užicu na prvom međusobnom susretu ove sezone, u oktobru prošle godine. Za šefa struke plavobelih, Vladicu Petrovića, domaćinstvo će ponovo biti adut Metalca, iako su okolnosti sada specifične zbog tragedija u Beogradu i Mladenovcu, čiji su se odjeci nadvili nad celu Srbiju i njena sportska borilišta.

– Ne umemo se oteti atmosferi i utisku da takmičenja, igra i sve emocije u vezi s fudbalom, padaju u drugi plan, ali mi ćemo se truditi da tih devedeset minuta budemo profesionalni i da gledaocima pružimo partiju za pamćenje, baš kao u prethodnom susretu sa Erama. Fudbal, na kraju krajeva, i u ovako teškim momentima treba da prikaže i afirmiše zajedništvo, jedan fer sportski duh, koji nas obavezuje da dostojanstveno učestvujemo kako u radosti, tako i u tugovanju. Sloboda je ekipa koju izuzetno cenimo i pobeda nad takvim timom utoliko je veća, naročito u plejautu. A na pobedu moramo da idemo, svim snagama, jer je sve manje vremena da se mirno osigura opstanak, – podsetio je Petrović.

Metalcu se u ovom kolu vraćaju ranije suspendovani Žakula, Bulatović, Milošević i Petković, ali neće moći iz istog razloga da nastupe Maksimović, Škorić i Abel. Utakmica je zakazana za nedelju od 17 sati na stadionu kraj Despotovice i počeće minutom ćutanja zbog pomenutih događaja. Zastave će biti spuštene na pola koplja i neće biti propratne muzike sa razglasa.

M.M.GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima