Fk takovo logo 1 2

FK Takovo sutra gostuje u Smederevu – kakav je protivnik?

Treće kolo Srpske lige na zapadu donosi težak izazov za Takovo, koje je loše započelo ovu sezonu. Iz prve dve utakmice osvojili su samo jedan, a naredni protivnik je jaka ekipa, koja je za to vreme ubeležila maksimalan skor – Smederevo 1924.

Smederevo, nekadašnji superligaš, učesnik kvalifikacija u evropskim takmičenjima – Intertoto kupa u sezonama 2001/2002, 2004/2005. i 2005/2006, potom Kupa UEFA 2002/2003 i 2003/2004. godine; osvajač državnog Kupa 2001/02. i trećeplasiran iste godine u šampionatu tadašnje SRJ. Sada već skoro punu deceniju učesnici suSrpske lige Zapad, sa izuzetkom sezone 2019/2020, kada su nakratko vratili drugoligaški status.

Vodi ih Sava Šašić, trener koji je iskustvo sticao kao pomoćnik u prvoligašima Zemunu i Grafičaru, te superligaškoj ekipi Voždovca. Smederevo se itekako pojačalo za predstojeću sezonu. Defanzivni deo pojačali su golman Strahinja Jović iz Mačve i Lazar Кaličanin iz omladinskog pogona Čukaričkog, a odbranu Кoraksić iz čačanskog Borca i Dimitrijević iz Javora.

Sredina im je snažnija za Кostića i Jovanovića iz pančevačkog Železničara i Nikolu Stojkovića, koji je došao iz austrijskog trećeligaša Mauerverka. Napred su im došli Filipović iz Mihajlovca i Nikola Jovanović iz Partizanove ekipe U19. Na taj način je odlazak nekolicine igrača, među kojima i legendarnog Predraga Luke, u Smederevu lakše nadomešten.

Takovo, dakle, pred sobom ima ozbiljan ispit, ali i veliku šansu da na tako teškom gostovanju ostvari pozitivan rezultat, kojim bi prekinulo krizu i vratio sjaj iz prošle sezone, kada je ekipa igrala daleko bolje.

Odnos u međusobnim duelima Takova i Smedereva u prethodne dve sezone je nerešen dva remija i po jedna pobeda na obe strane. Podsetimo, Takovo je u sezoni 2020/2021. ostvarilo laganu pobedu, i to baš u gostima. Iste sezone kod kuće je zaradilo samo bod, da bi sledeće u Milanovcu bili poraženi minimalnim rezultatom. Ishod poslednjeg duela, odigranog 6. marta ove godine u Smederevu, bio je nerešen – 2:2. Meč počinje u 16 sati.

Lazar Jašarević

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *