Svi ucesnici 1 zajednicki trening

KK Takovo organizovao 18. karate seminar

Premier nikad brzi gm 600x130 1 116

U okviru manifestacija posvećenih Danu Opštine Gornji Milanovac, Karate klub „Takovo“ je organizovao 18. po redu međunarodni karate seminar. Učesnici na seminaru su bili predstavnici više klubova iz Srbije ali i predstavnici Svetske Karate Akademije iz nekoliko zemalja evrope.

Milos i nenad 1
Foto: kk takovo

Instruktori seminara su bili Miloš Marković i Nenad Vučićević, obojica u ime kluba domaćina, odnosno, organizatora ovog sportskog i edukativnog događaja.

Svetska akademija u gm
Foto: kk takovo

– Veoma sam zadovoljan odzivom kolega i instruktora koji su se uprkos svim poteškoćama odazvali i učinili nam tako veliku čast, a posebno kada je ovako veliki povod kao što je Dan naše opštine, jer naš seminar je uvršten u program manifestacije. Sa seminara smo poslali jaku poruku koja kaže „ Ukoliko želimo da imamo dobre takmičare moramo imati dobre trenere i ako želimo da se karate razvija moramo imati dobre i edukovane instruktore“. Sa tom porukom su svi naši gosti i učesnici otišli da dalje šire ideju karatea a iz našeg grada su poneli sjajne uspomene i iskustva. Dogovoreno je da se sledeće godine organizuje 19. po redu seminar i određen je organizacioni tim koji ima zadatak da za sledeću godinu spremi još bolji i raznovrsniji program – rekao je Nenad Vučićević, potpredsednik KK „Takovo“ i glavni instruktor na seminaru zadužen za rukovođenje preograma za instruktore.

Miloš Marković, instruktor na seminaru zadužen za za mlađe uzrasne kategorije kaže da je ovo za njega veliko zadovoljstvo što je imao priliku da deli svoja iskustva sa najmlađima i pomognem im da lakše napreduju.

Milos mladji 2
Foto: kk takovo

– Karate je jako zahtevan ako želite da budete uspešni i da napredujete. Potrebno je vreme, kao i u svemu, i ja sam probao da to prenesem na učesnike seminara. Videćemo sledeće godine koliko sam bio uspešan u tome, potrebno je da se deca prate iz godine u godinu i to je ono što radi KK „Takovo“ i u tome smo lideri.

On smatra da su vrata ka Evropi otvorena zahvaljujući Nenadu Vučićeviću.

Nenad mawashi
Foto: kk takovo

– Napravili kontakt sa Svetskom Karate Akademojom koja je prepoznala naš kvalitet i hoće da ulaže u razvoj karate u Srbiji. Naš grad ima sjajne uslove za vežbanje i jedan je od retkih sa takvom infrastrukturom, a KK „Takovo“ kroz organizovanje svojih aktivnosti maksimalno koristi te uslove. Imamo sekcije u svim osnovnim školama u gradu i koristimo i kapacitete Sportske hale „Breza“ povremeno tako da sam siguran da uspeh naših mladih karatista neće izostati. Na kraju bih rekao da sam prezadovoljan zalaganjem mladih naraštaja, ovaj seminar nam je svima mnogo pomogao da još bolje napravimo strategiju za dalje delovanje. Očekuje nas puno dobrih akcija i ja pozivam sve zainteresovane predškolce i školarce da nas pronađu ida nam se pridruže u našoj misiji – kazao je Marković.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *