Lazar c490okovic487 web 1

Lazar Đoković ponovo deo košarkaške reprezentacije U18; od sutra u Izmiru igra na Evropskom prvenstvu

Muška U18 reprezentacija Srbije u Izmiru će biti u grupi sa Češkom, Grčkom i Slovenijom. Nakon prve runde ukršaju se s grupom u kojoj su Litvanija, Hrvatska, Italija i Crna Gora. Evropsko prvenstvo za mlade počinje sutra i trajaće do 7. avgista. U nacionalnom timu, među izabranicima selektora Vladimira Đokića, je i mladi Milanovčaninn Lazar Đoković. Prva utakmica naših je već sutra, protiv Slovenije.

– Pogledali smo nekoligko njihovih utakmica, analizirali, pripremili smo se i očekujemo mnogo od tog meča. Znamo da ne rešava ništa, ali znači mnogo. Upoznati smo i sa kvalitetom ostalih rivala, ali o njima ćemo razmišljati kasnije, – rekao je srpski selektor.

Evropsko prvenstvo igrača do 18 godina je kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo igrača do 19 godina, koje se igra sledećeg leta. Pet selekcija iz Izmira izboriće plasman na Mundobasket.

– Igrače motivišemo da osvojimo medalju. Ako je moguće, i da to bude najsjajnije odličje. Ali, i sve ostale ekipe žele isto, a tu zaista ima mnogo kvalitetnih reprezentacija. Spremamo se da tamo budemo ekipa ratnika, koja će svaku utakmicu ići da pobedi, pa da vidimo dokle ćemo da doguramo. Bilo bi lepo da ista ova ekipa dogodine učestvuje i na Svetskom prvenstvu, učinićemo sve da to i ostvarimo. Spremni smo, izgovora nema, niti iko razmišlja da će nam bilo kakav albi biti potreban, – poručio je Đokić.

KS Srbije/GMInfo.rs

povezeni tekst:
Lazar Đoković potpisao profesionalni ugovor sa Zvezdom

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *