Metalac danas na prvom gostovanju u plejautu

Premier nikad brzi gm 600x130 1 324

Današnjim gostovanjem Trajalu, Metalac nastavlja trnovit put kroz plejaut fazu, ali sudeći po završnici osnovnog dela prvenstva i samom početku doigravanja, jasno je da su otresli prašinu sa pucačkih sprava i da se vrlo dobro nose s pritiskom neizvesne borbe za opstanak.

Savladavši u subotu Rad 4:1, a prethodno u 30. kolu Slobodu 4:3, Milanovčani se ubrzano pomeraju naviše, u bezbedniju zonu, i puni su samopouzdanja. Posebno raduje, ističu u klubu, što su do svoje igre došli iskusni pojedinci, poput Milinkovića i Markovića, koji i jesu obukli plavobeli dres da bi napravili razliku kad je najpotrebnije.

– Znao sam da taj trenutak mora doći, ovo je odličan kolektiv, kome je samo trebalo malo vremena da shvati koliko u stvari može, – rekao je najbolji pojedinac u meču protiv Beograđana i jedan od strelaca, Branislav Marković. – Mi smo s Radom, ali i protiv Slobode, pokazali da defanzivno orjentisanu koncepciju mnogo brže nego inače umemo da transformišemo u napad koji se vrlo teško brani. Posebno me raduje što golove postižu igrači zaduženi za različite uloge i pozicije, svakom rivalu je problem da predvidi odakle preti opasnost.

Кruševljani su plejaut počeli porazom od Vršca 2:1. Prethodno su remizirali s Loznicom 1:1, takođe u gostima. Sada su, međutim, opet na svom terenu, dok će Metalcu ovo biti prva utakmica doigravanja na strani.

– Кruševljani se jesu spustili ispod crte, ali su nam blizu, osećaju da mogu bolje, – podseća Marković. – U dosadašnjim susretima bodovi su većinom otišli na našu stranu; imamo s njima jedan nerešen rezultat i pobedu. Vrlo je teško ostati neporažen od iste ekipe tri puta u sezoni, ali mi ne smemo da gledamo statistiku, već svaku utakmicu kao priču za sebe. Tek je počela borba. Pokazati ovaj kontinuitet igre i na gostovanju, to nam je danas cilj, – poručio je napadač Metalca.

Utakmica u Kruševcu počinje u 18 sati.

M.M.GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima