Metalac sutra u Milanovcu protiv Mačve

Premier nikad brzi gm 600x130 1 237

Subotnja utakmica u Gornjem Milanovcu protiv Mačve ima za plavobele, kako ističu, poseban značaj; ne samo zbog toga što se radi o prvom duelu prolećnog dela sezone, koji ume da podigne ili obori voljni momenat za nastavak prvenstva kod svake ekipe, već zbog Metalčevog položaja na tabeli i težine ishoda u trci da se pobegne iz rizične zone.

Milanovčani su na opasnom 13. mestu i neće imati mnogo prostora za greške, naročito u mečevima protiv klubova iz iste zone na tabeli, poput Mačve, koja ima samo tri boda više.

– Pripremni period od četrdeset pet dana iskoristili smo da odigramo veliki broj utakmica. Za to vreme sve smo koncipirali tako da što bolji dočekamo upravo Mačvu. Za nas su prve tri utakmice najznačajnije u ovom delu prvenstva. Maksimalno smo usmereni da taj ciklus startujemo kako treba, potvrđuje šef struke Metalca, Vladica Petrović.

Mačva je bila prvi tim koji je ove sezone trijumfovao nad Metalcem (1:0), i to tek u 5. kolu, krajem avgusta prošle godine, kada zapravo i nastaje, ispostaviće se duga, rezultatska kriza milanovačkog prvoligaša. Za Petrovića, trećeg po redu šefa struke na klupi Metalca od starta prvenstva, ova utakmica je prilika da se taj period najzad završi protiv koga je i počeo.

– Mačva nije mnogo promenila tim od prošle godine, ocenioje. Otišao im je Adamović, pojačali su se četvoricom igrača koje mi poznajemo, ali i pored toga fizionomija ekipe i način igre ostali su slični.

Metalac je u pauzi značajno promenio sastav. Otišlo je šestoro igrača, dok su osmorica novih obukli plavobeli dres. Кonkurencija u sastavu je ciljano pojačana tako da sada na svakoj poziciji imaju po dva ili tri moguća rešenja. Ipak, ni po tom pitanju pred ovako bitan meč nisu bez briga.

– Кadrovskih problema imamo, ali ne zbog povreda, nego zbog gripa, koji je „ušao“ u svlačionicu i mnogima pravi probleme. Poslednjih par sedmica stalno imamo nekog ko mora da odsustvuje sa treninga dan ili dva. Ali situacija se stabilizuje i nadam se da ćemo za subotu imati kompletan sastav na raspolaganju, – zaključio je Petrović.

Utakmica u subotu počinje u 13 sati. Ulaznice su 300 dinara, dok su za dame i osnovce besplatne.

GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima