Panc48devo web 1

Metalac u Pančevu protiv Železničara; Rađenović traži da se igra bez opterećenja

Još jedno značajno iskušenje je pred milanovačkim prvoligašem ove nedelje. Gostuju pančevačkom Železničaru, koji spada u onu grupu klubova motivisanih plasmanom u vrh tabele i „napad“ na elitni rang. U taboru Metalca smatraju da je period nepovoljnih ishoda, koji je nastupio posle petog kola krajem avgusta, sazrelio i da, osim izvučenih pouka, mora biti prebačen u arhivu. Za šefa struke, Dejana Rađenovića, Pančevci nisu prepreka, već izazov za dokazivanje pomalo zaboravljenog kvaliteta njegovih pulena.

– Ne treba mnogo naglašavati ono što svi znaju, da Železničar ima izuzetnu ekipu, koja čak i u ovako ujednačenoj ligi može lako da odskoči i pobegne konkurenciji. Oni na tome i rade, to se zna i vidi. Angažovali su novog trenera, preiskusnog gospodina Sivića, stiže im s njim nova energija i nova filozofija igre. Imali su promenljive rezultate u poslednje vreme i sigurno će dati sve od sebe da se stabilizuju, baš kao i mi. Njih će poraz od Inđije još više naterati da izvuku maksimu, ista je stvar i kod nas posle poraza od IMT-a, rekao je Rađenović.

Iako prvobitni uspesi Metalca ove sezone mnogima sada deluju daleko, Rađenović podseća da Metalac nije na pogrešnom putu, uprkos očekivanjima koja su ipak bila veća za prvih osam kola, barem kada se uzmu u obzir brojke na papiru.

– Ono malo što fali da našu igru ponovo završavamo bodovima, jeste samo vera da možemo i znamo, a to smo već dokazali. Imamo neosporan kvalitet, demonstrirali smo ga u prva četiri meča, a kad pogledamo ceo tok dosadašnjeg prvenstva, niko nas faktički nije fudbalski nadigrao. U jednom momentu jesmo to zaboravili i psihološki pali posle Mačve. Vreme je da se ta mini kriza završi i da momci pred Železničar zaborave na pritiske, da urade ono što najbolje znaju, a to je igra u kojoj treba da uživaju. Rezultati će doći i kao posledica toga, poručio je tehniko plavobelih pred meč u Pančevu.

Rađenović će na ovom gostovanju moći da računa na sve raspoložive prvotimce.

M.Mijatović

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *