Selekcija m 12

Mlađe kategorije RK Omladinac nastavljaju sa odličnim rezultatima; Seniori spremni za baraž

Premier nikad brzi gm 600x130 1 117

Rukometni klub Omladinac je sa obe takmičarske selekcije u mlađim kategorijama izborio je nastup na Državnom prvenstu Srbije iako je do kraja ostao po još jedan turnir za obe kategorije.

Ekipa trenera Nikole Mišković, selekcija M14 ( 2008 i mlađi ) u subotu je u sklopu organizacije turnira u režiji Omladinca slavila u obe utakmice i time sebi trasirali put među 12 najboljih ekipa u državi.

U prvoj utakmici savladana je ekipa ,,Mladost Niš’’ rezultatom 19:15, dok su u drugoj Omladinci bili ubedljivi protiv ekipe iz Zubinog Potoka ,,Mokra Gora’’ rezultatom 24:14.

Selekcija m 14
Selekcija m14 rk omladinac

U nedelju je selekcija M12 (2010 i mlađi), predvođena trenerom Đorđem Acovićem putovala u Novi Pazar na turnir u okviru Super lige. Sa još dve pobede dečaci su sebi osigurali nastup na Državnom prvenstvu u svojoj kategoriji.

U prvoj utakmici savladana je ekipa domaćina ,,Novi Pazar’’ rezultatom 17:11, dok su u drugoj bili bolji od ekipe ,,Goč Merkur’’ rezultatom 14:08.

Tabela super lige za m12
Tabela super lige za m12

U ponedeljak je na adresu kluba stigla je još jedna lepa vest! Trojica dečaka iz selekcije M 14 ( Mateja Toljić, Strahinja Zarić i Nikola Đorđević) pozvani su na okupljanje selekcije dečaka generacije 2008. godište za koje su predviđene trodnevne trenažne aktivnosti kao i učešće na turniru ,,Tri regiona’’ u periodu od 28 -30. aprila u Kragujevcu i Novom Sadu.

Strahinja zaric487 c490orc491evic487 nikola i toljic487 mateja
Strahinja zarić, đorđević nikola i toljić mateja

– Dva državna prvensta u istoj godini i ovaj poziv dečaka su samo dokaz da se u klubu sa mlađim kategorijama radi na temeljan i kvalitetan način, da su treneri i dečaci napravili nešto na šta grad i klub mogu da budu ponosni – ističe trener Mišković.

Tabela super lige za m14
Tabela super lige za m14

Seniori Omladinca prvu utakmicu baraža za ulazak u Prvu ligu igraju kao domaćini. Protivnik je ekipa RK ,,Prijepolje’’ koja je u drugoj grupi imala skor 12 od 12 pobeda.

Radi je o jako kvalitetnoj ekipi, satkanoj od iskusnih igrača i sigurno će biti jako teška i zahtevna utakmica. Omladinci će dati sve od sebe da u prvoj utakmici ostvare što povoljniji rezultat kako bi na revanš utakmicu otišli rasterećeniji.  U toku nedelje informacije o terminu odigravanja iste – kažu iz kluba.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *