C490orc491e rosic487 naslovna web gminfo

Od fudbala na Ivicama, preko Metalac Kolorada do Lige šampiona i reprezentacije Srbije – Đorđe Rosić

Premier nikad brzi gm 600x130 1 103

 

U sredu je najpre načeo Norvežane u Oslu (0:1), a na kraju zapečatio njihov poraz (2:4) i osvojio sa našom futsal reprezentacijom prva tri boda na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kroz Grupu 9. Đorđe Rosić je jedan od najperspektivnijih futsalera koje Srbija ima, čemu ne svedoči samo nastup za nacionalni tim, već i učešće u Ligi šampiona sa ekipom Loznice, s kojom je ekspresno došao do titule prošle sezone.

– U reprezentaciji je fantastična atmosfera, – prenosi Rosić. – Tim je odlična kombinacija nas mlađih i onih koji već sve znaju u futsalu, tu su igrači domaćih i inostranih klubova, trener Majes i stručni štab su to sve odlčino uklopili i nikom neće biti jednostavno kad nas vidi kao protivnika na parketu. Protiv Norveške jeste bilo malo neizvesno, što je i normalno, jer ovo je put za najveću futsal scenu na svetu, svako se nada i bori do zadnje sekunde. Mi smo u Oslu ipak to prelomili, pošto imamo kvalitet više, to je vidljivo. Sledi vrlo nezgodna Francuska, ali s njima igramo u našem Šapcu i mislim da možemo do pobede ako mirno odradimo sve što se budemo dogovorili.

Pre obaveza u reprezentaciji Rosić je s Loznicom prošao u glavni deo futsal Lige šampiona i to sa sve tri pobede u kvalifikacionoj grupi protiv prvaka Švajcarske, San Marina i Norveške.

– U Loznici se zaista mnogo ulaže u skoro u svaki sport. Ne bi me čudilo da u bliskoj budućnosti čujemo i za manje poznate klubove iz tog grada kako ostvaruju međunarodne uspehe. Neko tamo vrlo dobro zna šta radi, a futsal su prepoznali kao jedan od glavnih brendova. To se odmah isplatilo. Nekada su glavnu reč vodili Marbo, pa Ekonomac, sada je era Loznice, – istakao je Rosić.

Rođen je 2000. godine u Gornjem Milanovcu. Počeo je najpre 2010. na velikom zelenom terenu u najmlađim kategorijama FK Metalac, ali taj format nije dugo držao njegovu pažnju. Sledi „pikanje lopte“ s drugovima za svoju dušu, sve dok 2016. njegov potencijal za igru na petoparcu nije zapao za oko Milošu Radojičiću i Ivanu Vuksanoviću, koji su pripremali smenu generacija i formiranje omladinske selekcije u futsal klubu Metalac Kolorado.

Uz predan rad sa Vuksanovićem usledili su Rosićevi nastupi u Omladinskoj klupskoj ligi, putovanja po Evropi sa Reprezentacijom U18 pod vođstvom Prše Jovanovića i Marka Gavrilovića. Sve to uz seniorsko učešće u Drugoj futsal ligi u dresu Kolorada. Na spisku državne A selekcije kod Gorana Ivančevića našao se već 2019. Sledi prelazak u Ekononomac 2020. da bi ga, nakon pauze zbog korona krize, u Loznicu pozvao Slaviša Damljanović. Dolazak Marka Perića na čelo budućeg šampiona već je ispisalo novu istorijsku stranicu i za Rosića, i za njegov sadašnji klub. Želeo bi, kako kaže, da što više dečaka u Srbiji dobija priliku za takav put.
 
– Futsal kod nas još nije dovoljno afirmisan u tom razvojnom delu, ali ljudi rade na tome. Mlad igrač, čak i da je počeo sa klasičnim fudbalom, ima više šanse da napreduje i daleko stigne ako se odluči na vreme za futsal. Ja sam od fudbala na maliće ispred zgrade u kraju, stigao do Lige šampiona i nacionalnog tima. Sve zahvaljujući tim ljudima i mojoj porodici, koji su videli nešto, verovali i odvajali neverovatno vreme za mene, ikao nisam baš bio mirno i disciplinovano dete. Nije im bilo lako, ali sad je sve drugačije i mogu da se ponose. Nadam se da će svi doći 12. oktobra u Šabac, – poručio je Rosić posle meča u Norveškoj.

M.Mijatović

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *