Andjelija

Streljaštvo: Četiri medalje na međunarodnom turniru „Ištvan Poljanac“

Premier nikad brzi gm 600x130 1 398

BEOGRAD, 29. i 30. oktobar (SSS) – Osmi memorijalni turnir vazdušnim oružjem „Ištvan Poljanac“, u organizaciji SK Akademac, počeo je u Atletskoj dvorani u Beogradu.

Sem srpskih, učestvuju i takmičari iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Bugarske, a najviše su se istakli milanovački strelci Anđelija Stevanović i Marta Novović.

Marta
Marta novović, foto: sd „dragan jevtić škepo“

Prvog dana takmičenja strelci su pucali po kategorijama juniori i seniori, gde se Anđelija Stevanović, nakon kvalifkacionog dela sa rezultatom 621.2 krugova, okitila srebrom za juniorke i plasmanom u finale za seniorke.

Nakon žestokog finala i borbe za zlato protiv Marije Kolarević uspela je da se izbori za srebrnu medalju.

Drugog dana u opštoj kategoriji Anđelija Stevanović i Marta Novović uspele su da se izbore za plasman u finale.

Anđelija je u borbi za zlato pucala protiv svoje nekadašnje klupske prijateljice Emilije Ponjavić gde se izborila za zlatnu medalju, dok je Marta u borbi protiv iskusnog strelca KSS “Policajac” Biljane Markuš donela još jednu zlatnu medalju milanovačkom klubu.

Osmi međunarodni turnir “Ištvan Poljanac” je takmičenje od velikog značaja ne samo za srpske strelce već i za ceo region, a trener SD “Dragan Jevtić – Škepo” izjavio je da je ovo veliki uspeh naših strelaca i da je veoma zadovoljan rezultatima svih strelaca koji su nastupili na takmičenju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *