Rac491enovic487 i c490uric487 posle voc491stva web

„Svi će protiv Metalca grupisati defanzivu, to je jako teško probiti“

Prva prvenstvena pobeda posle duže vremena, i to pred svojom publikom, u redove Metalca donela je preko potrebnu satisfakciju za sve što su radili na podizanju samopuzdanja i igračkog kvaliteta od ne baš prijatnog trenutka kad su ispali iz elitnog ranga. Po svemu prikazanom na terenu, ali i tribinama, Milanovčani su preboleli tu ranu i s mnogo entuzijazma krenuli u najavljeni povratak. Naravno, kako ističu, tek je sam početak tog puta i svaka prvoligaška ekipa biće im vrlo ozbiljna i respektabilna prepreka.
Savladan je u subotu Radnički s Novog Beograda rezultatom 2:0, u jednoj burnoj i dinamičnoj predstavi pred gotovo punom zapadnom tribinom stadiona kraj Despotovice. Iako je sve vreme bio dominantan protivnik, domaćin je do golova došao tek u samom finišu meča jer su čvrstina i odbrana gostiju bili na izvanrednom nivou. Metalac je iz svojih napada dolazio do niza stopostotnih šansi, koje je osujetio iskusni kapiten i čuvar mreže Radničkog, Borivoje Ristić.
Bio je Ristić i bitan akter raspleta, jer je svojim ponašanjem po sudijskoj odluci zaslužiio crveni karton i tako sebe lišio mogućnosti da dočeka udarac s bele tačke, koji je dosuđen u 85. minutu zbog igranja rukom gostujućeg igrača u svom šesnaestercu. Nimalo prijatna situacija za goste, pošto su ostali bez Vladimira Nedeljkovića još u 50. minutu, koji je dobio drugi žuti zbog simuliranja prekršaja pred golom Metalca.
Na gol Radničkog je nakon isključenja Ristića stao rezervni čuvar mreže Marko Lazarević. Precizan je bio Vasilije Đurić za vođstvo Metalca kada je nadoknada, od čak deset minuta zbog stalnog komešanja i prekida u završnici, već krenula. Do kraja meča, napadi domaćih nisu prestajali, a oslabljen tim Radničkog nije mogao da se odupre još jednoj tranziciji plavobelih i novom pogotku Đurića.
Šef struke tima s Novog Beograda, Miloš Joksić, čestitao je Metalcu na zasluženoj pobedi, ali i milanovačkoj publici, koju je okarakterisao kao više nego korektnu i objektivnu. Međutim, iako nije direktno komentarisao suđenje, najavio je da će biti primedbi na vođenje meča.
Kzn web 1024x564 1
Joksić i rađenović, foto ivica milošević

– Metalac je bio dosta bolji od nas i zasluženo je slavio, – poručio je Joksić. – Ostali smo bez igrača zbog ne znam ni ja čega, kada smo izašli u drugo poluvreme da krenemo drugačije, visoko, ali su nam sasekli krila. Кarton za to simuliranje ne bi ni protivnički trener dao. Sve se menja posle toga, i na kraju taj više nego sumnjiv penal. Ponavljam, Metalac jeste bio bolji, ali neću menjati utisak, gledaću snimak, sigurno će biti žalba, pisaćemo sve što možemo. Dugo sam radio van Srbije, 11 godina u inostranstvu, i mislim da ovako nešto ne bi trebalo da se dešava. Ako nas ne žele u ligi, nek nam kažu.

Dejan Rađenović, šef struke Metalca, o osvajanju sva tri boda na startu rekao je da to, osim ostalog, predstavlja samo prvu nagradu za rad i trud, koji moraju da se nastave da bi dugačko prvenstvo prošlo u sličnom tonu.
– Mislim da je Metalac bio bolji tim od prvog minuta, promašili smo i ono što se ne može promašiti, a uz to je odlični golman Ristić sve branio. Radnički je klub u kom sam radio, očekivao sam ovako tešku utakmicu. Publika nas je propratila kako dolikuje Milanovcu i hvala im što su razumeli naše pozive na podršku, tako treba da bude stalno i svi ćemo se radovati. Što se naše igre tiče, za početak je to korektno, očekujem bolje, i mislim da će biti bolje kako prvenstvo bude odmicalo, – ocenio je Rađenović.
Za jednog od najupečatljivijih aktera iz redova domaćih, Đurića, koji nosi plavo-beli dres još od leta 2021, ovom pobedom su konačno otvorili novo poglavlje u knjizi Metlaca.
– Sve što nam se dešavalo prethodne sezone i posle toga, bio je pritisak koji smo sad zbacili s leđa. Svaki protivnik, koji dođe na naš stadion zna kako Metalac želi da igra, i povućiće se kao Radnički na svojih 30, 40 metara. To je vrlo teško probiti, trebala nam je cela utakmica za to. Sada sam ja, igrom slučaja, bio heroj, sledeći put će biti neko drugi. Idemo utakmicu po utakmicu na sva tri boda, i kod kuće i na strani, da se što pre odlepimo u vrhu. Sad se lakše diše, jer uvek je prvi meč posle priprema najteži. Novajlije deluju odlično, svi su pre svega dobri ljudi, pa onda i igrači; novi šef struke je odličan, ukazao mi je poverenje, koje sam opravdao na najboljli mogući način, – rekao je dvostruki strelac za Metalac u prvom meču nove sezone.
M.Mijatović

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *