Sa otvaranja mi 1

Troje sportista iz Gornjeg Milanovca na Mediteranskim igrama

Alžirski grad Oran ove godine domaćin je XIX Mediteranskih igara. Među 3390 učesnika iz 26 evropskih, afričkih i azijskih zemalja nalazi se i troje sportista iz našeg grada – odbojkaši Andrej Rudić i Andrej Polomac, kao i mlada talentovana atletičarka Ivana Ilić. Ukupno Srbiju predstavlja 160 sportista.

Rudić i Polomac će igrati utakmice u okviru C grupe protiv selekcija Hrvatske, Tunisa i Španije gde im je cilj da izbore jedno od tri prva mesta kako bi se kvalifikovali u četvrtfinale turnira.

Andrej rudic 1
Andrej rudić, foto: oks. Org. Rs

Andrej Rudić je prvotimac aktuelnog šampiona Srbije OK Vojvodina i igra na poziciji srednjeg blokera. Svoje prve odbojkaške korake započeo je u milanovačkom superligašu OK Takovo da bi nakon toga prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, a ove godine je sa A selekcijom predstavljao našu zemlju u prvom vikendu lige nacija u odbojci u Kanadi.

Andrej polomac 1
Andrej polomac,foto: oks. Org. Rs

Andrej Polomac je izuzetno talentovani osamnaestogodišnji dizač milanovačkog supeligaša, te je svojim odličnim partijama skrenuo pažnju na sebe našavši se na širem spisku seniorske reprezentacije Srbije gde je dobio poverenje da nastupa na Mediteranskim igrama sa B selekcijom.

Inače je standardni dizač juniorske selekcije Srbije koja je izborila plasman na ovogodišnje evropsko prvenstvo.

Ivana ilic 220x220 1 1
Ivana ilič, foto: oks. Org. Rs

Mlada sprinterka Ivana Ilić, velika nada srpske atletike, rođena Milanovčanka, član je čačanskog Atletskog kluba ČAAK, i na Mediteranskim igrama takmičiće se u disciplinama trčanje na 100 i 200m.

Viktor R.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *