U toku prijave za trku „Takovski ustanak 2023“ – Do sada 160 prijava

Premier nikad brzi gm 600x130 1 391

Prijave učesnika na trku Takovski ustanak 2023, koja će biti održana u nedelju 23. aprila, u Gornjem Milanovcu su počele i trajaće do 1. aprila.

Start trke predviđen je za 10:30h u Takovu, dok će podela startnih paketa biti istog dana od 7:30 do 9:30h, na Trgu kneza Mihaila.Trka takovski ustanak 3

– Prijave za trku KROZ ISTORIJU – Trku TAKOVSKI USTANAK 2023. počele su pre tri meseca i do sada se prijavilo 160 učesnika, od toga 15- tak Milanovčana. Ovom dinamikom prijavljivanja očekujemo učešće oko 250 takmičara, što je za prvu trku odlično interesovanje –  kaže Nikola Veljović, iz Sportskog udruženja „GM RUNNING TEAM ENDORPHIN“.

Prijave su otvorene do subote 1. aprila. Da bi učestvovali u trci potrebno je popuniti formu na linku https://runtrace.net/?event=takovo2023

1665740420037
Foto: kabinwt predsednika opština gornji milanovac

Organizatori trke su Sportsko udruženje „GM RUNNING TEAM ENDORPHIN“ i Opština Gornji Milanovac, a kompanija Takovo je jedan od donatora startnih slatkih paketa.

Opština Gornji Milanovac podržala je našu ideju i uključila se u organizaciju ove sportske avanture. Prepoznali su potencijal trke i našeg kluba trčanja, a sve u svrhu promocije sporta, zdravlja i aktivnosti mladih u našem kraju i celoj Srbiji.Po prvi put organizujemo ovu trku koja će, verujem, na proleće postaviti Gornji Milanovac na atletsku mapu Srbije! Potrudićemo se da napravimo manifestaciju koja će biti ponos svim građanima Gornjeg Milanovca, a takođe i svim sportistima Srbije! Bez daha će trkače ostaviti i malo zahtevniji prvi deo trke, ali verujemo da će doći spremni na sve i uživati – kaže naš sagovornik.

Trka takovski ustanak 2

Staza će biti jasno obeležena, prohodna i bezbedna, duž staze biće raspoređeni redari i volonteri, a biće postavljene i minimum dve okrepne stanice. Na stazi će biti i prateća vozila Hitne pomoći, policije i Crvenog krsta.

– Star trke je u 10:30h kod Grma u Takovu, finiš je na Trgu kneza Mihaila u Gornjem Milanovcu, a vremenski limit da učesnik završi trku je tri sata. Kotizacija je 2000 dinara u okviru koje se dobija startni paket. Nadamo se da će ova trku od 13km biti uvršćena u plan svakog trkača koji voli izazove i istoriju i naterati ga da se oseća nepobedivo, kao i Srbi u Takovskom ustanku – navodi Nikola.

Tog dana biće organizovane i trke za najmlađe pod nazivom „Trka budućih šampiona“. U njima će se takmičiti predškolci – 200m, prvi i drugi razred – 200m kao i treći i četvrti razred – 200m. 

Najbrže trkače u muškoj i ženskoj kategoriji na obe trke očekuju vredne nagrade.

– Za pobednike trke Takovski ustanak 2023. obezbedili smo i novčane nagrade. Pa tako pobednik će dobiti 20.000 din, drugoplasirani 15.000, treće  mesto 10.000, a četvrto i peto po 5.000 dinara.  Nagrade su među najvećim u Srbiji i već imamo dosta profesionalaca koji će učestvovati. Dođite da zajedno pobedimo u trci „Takovski ustanak“ – poručuje Nikola Veljović.

Violeta Popović,

povezani tekst – Posle dve decenije – novi početak za tradicionalni Takovski kros

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima