Sindikalci web

USPRS ne brani čast profesije samo kad se štrajkuje – osvojili zlato na Unijadi u Kladovu

Milanovački odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) imao je predstavnike i na ovogodišnjim radničkim igrama u Kladovu. Igre su bile dvadesete, jubilarne, i okupile su više od tri stotine učesnika iz čak dvadeset šest mesta u Srbiji.

Osvojili su prvo mesto na turniru u malom fudbalu.

Unijada je mesto i vreme kada se prosvetni radnici posvete druženju, fer sportskim nadmetanjima i ozbiljnom radu i organizovanju. To je i mesto gde bi trebalo da se mogu u prolazu postaviti pitanja i podeliti iskustva sa svakim članom. Članovima Unije tek predstoje profesionalne borbe. Trebaće nam i snage i elana,“ poručili su milanovački sindikalci po povratku.

Pobednički trofej najpopularnije igre na ovom okupljanju sada se sada se nalazi ponosno izložen u prostorijama Tehničke škole.

Кao kapiten našeg tima moram da primetim da smo konačno najbolji, jer smo dva puta prethodnih godina bili drugi, dva puta treći, jednom čak peti. Nas šest iz Milanovca i sedmi kolega iz Čačka, koji nam je zaista pomogao, osvajali smo pobede u svih pet utakmica s ukupnom gol razlikom 16:3. Pobeđivali smo brojčano nadmoćnije ekipe Кraljeva, Beograda i na kraju Кragujevca u finalu,“ rekao je kapiten ekipe, Zoran Milić, na malim terenima poznat starijim sugrađanima još iz vremena kada je igrao za Cancalicu i Boeme.

Moram da primetim da nikada niko od medija u našem mestu nije našao za shodno da primeti ove uspehe milanovačkih prosvetara u prethodnim godinama pa ni sada kada smo prvi u Srbiji, dodao je Milić.

Golman ekipe, Boban Jeremić, ističe da mu je uvek bila čast kada je bio u prilici da na sindikalnim igrama predstavlja svoj grad, školu i da bude deo ove sjajne ekipe.

Sindikalci priznanja web 1024x683 1

I srećan sam da smo upravo na jubilarnoj Unijadi baš mi osvojili zlato. Moje višegodišnje iskustvo igranja fudbala, kako na malim tako i na velikim terenima, došlo je do izražaja. Nadam se da ćemo naredne godine uspeti da odbranimo trofej,“ poručio je Jeremić, ujedno i nosilac najboljeg čuvara mreže na turniru.

U sportskom delu USPRS veruju da bi tim mogao biti bogatiji za kolege koje bi učestvovale i u drugim sportovima i kulturnim aktivnostima. Prema rečima Vladimira Milisavljevića, predsednika Unije u Milanovcu, ove godine u Kladovu bili su spremni i da podele megdan s kuvarima riblje čorbe, ali promena termina takmičenja poremetila je planove sindikalaca.

„Ovaj tim pokazao se prethodnih godina i u još par disciplina, ali za ozbiljno učešće moramo sačekati nekoga ko ima više razumevanja za to što milanovački nastavnici predstavljaju ceo Milanovac i da je ovo zlato svih Milanovčana. Ekonomska pomoć za ozbiljnije učešće sindikatu je definitivno potrebna i prosvetni radnici će već sada za naredni susret početi da planiraju akcije,“ istakao je Milisavljević.

Sindikat je u okviru ostalih događanja na Unijadi, kako napominju, imao i druge organizacione aktivnosti iz primarnog domena svog delovanja, koje su pratile situaciju na terenu i jasno je da će naredni period biti buran na srpskoj prosvetarskoj sceni.

GMinfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *