Veliki uspeh Anđelije Stevanović i Marte Novović na međunarodnoj sceni

Premier nikad brzi gm 600x130 1 245

Krajem prošle nedelje, od 3. do 5. februara, u Novom Sadu je održan međunarodni turnir vazdušnim oružjem „Vojvodina Kup“, gde su pored strelaca iz Srbije takođe učestvovali i strelci iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Četiri strelca predstavljala su SD „Dragan Jevtić Škepo“ i u Gornji Milanovac se vratili sa dve medalje.

U konkurenciji vazdušna puška brilijantan nastup imala je Anđelija Stevanović, koja se sa rezultatom od 618.4 plasirala u seniorsko finale i nakon žestoke borbe protiv svoje nekadašnje klupske drugarice uspela da osvoji srebrnu medalju.

20230204 162224
Foto: s. D. “dragan jevtić škepo“

Pored nje je u konkurenciji vazdušna puška nastupio i Stefan Agović, a zajedno su u mixu zauzeli peto mesto.

Marta Novović i Anđela Stevanović nastupile su u konkurenciji vazdušni pištolj. Marta je uspela da sa rezultatom od 565 osvoji juniorsko zlato i plasira se u finale za seniorke. Tu je u borbi protiv istaknutih srpskih strelaca zauzela šesto mesto.

Sledećeg vikenda naše strelce očekuje jedno od najbitnijih takmičena sezone – Finale Kupa A program. Anđelija i Marta plasirale su se i za seniorsku i za juniorsku kategoriju, dok su se Stefan, Anđela i Bogdan Marjanović plasirali samo za juniore.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima