U Takovu obeležena 208. godišnjica Drugog srpskog ustanka: Predsednik počasni građanin Gornjeg Milanovca

Na znamenitom mestu “Takovski grm” u Takovu kod Gornjeg Milanovca održana je državna ceremonija povodom obeležavanja 208 godina od Drugog srpskog ustanka.

Na spomenik u memorijalnom kompleksu posvećenom događajima iz 1815. godine vence su položili predstavnici Vlade Srbije, Vojske Srbije Ministarstva odbrane, predstavnici Moravičkog upravnog okruga, Opštine Gornji Milanovac i bratimljenih gradova iz Norveške i Severne Makedonije.

Odata je počast ustanicima koji su pod vođstvom Miloša Obrenovića krenuli u borbu protiv Turaka 1815. godine uz svečani program u istorijskom Takovu.

Povodom Dana opštine Gornji Milanovac i 170 godina tog grada položeni su venci na pet spomenika koji se nalaze u centru grada, a upriličena je i svečana sednica Skupštine Opštine Gornji Milanovac.

Gojković, u ime Vučića, primila priznanje Počasni građanin Gornjeg Milanovca 

Skupština opštine Gornji Milanovac priznanje Počasni građanin Gornjeg Milanovca dodelila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučići, a priznanje je, kao ličnom izaslaniku predsednika Vučića, danas uručeno potpredsednici Vlade Maji Gojković.

Zvanje Počasni građanin Gornjeg Milanovca dodeljeno je predsedniku Vučiću za izuzetan i višegodišnji doprinos unapređenju i razvoju lokalne samouprave u oblasti građevinarstva i infrastrukture, privrede, zdravstva, prosvete, poljoprivrede, turizma i kulture.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac, povodom Dana opštine i 208. godina od Drugog srpskog ustanka, potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković istakla je da je zbog slavnih predaka i generacija koje dolaze, naša dužnost da Srbiju učinimo što boljim mestom za život.

Obraćajući se u ime predsednika Republike, Gojković je čestitala svim građanima Gornjeg Milanovca Dan opštine, zahvalila na vrednom priznanju dodeljenom predsedniku i ukazala da je to još jedna potvrda da građani Srbije podržavaju odgovornu politiku predsednika Republike, kojoj su na prvom mestu interesi naroda i države.

“Ako bismo se osvrnuli samo nešto više od jedne decenije unazad i uporedili to sa onim kako Srbija danas izgleda, potpuno je jasno da sada imamo novu, lepšu i bolju sliku naše zemlje, da je u svim oblastima društva postignut vidan pomak, brzinom koja je do nedavno na ovim prostorima bila ne samo teško ostvariva, već i zamisliva”, naglasila je Gojković.

Ona je navela da je u čitavoj našoj zemlji i u Gornjem Milanovcu, poslednja decenija obeležena ubrzanim razvojem i povećanjem životnog standarda građana, saopštilo je Ministarstvo kulture.

(Telegraf.rs)

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima