Ravna gora spomenik generalu mihajlovicu g otasevic 1

ULICA GENERALA DRAŽE

Ravna Gora – Predsednik Srpskog četničkog pokreta, vojvoda Gojko Rabrenović, saopštio je danas da je komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini, general Dragoljub Mihajlović, pre zaslužio da se po njemu nazove jedna ulica u Ivanjici ili Gornjem Milanovcu, nego u Kragujevcu.

„Do nas na planini stigle su vesti da neki POKS, odnosno odmetnuti članovi Srpskog pokreta obnove, i Mesna zajednica Desimirovac predlažu da se jedna ulica u Kragujevcu nazove po đeneralu Mihajloviću, i ocenjujemo da to ne bilo po pravdi. Đeneralu bi trebalo, ako ćemo pravo, najpre dodeliti ulice u Ivanjici, gde se rodio, i u Gornjem Milanovcu, na čijem području se nalazi Ravna Gora. Kakve veze ima Draža sa Kragujevcom?”, kazao je vojvoda Rabrenović za agenciju RINA.

Inače, u Ivanjici postoji spomenik Draži Mihajlović podignut 2003. u središtu varošice i na tom mestu ivanjički trg je nazvan po generalu. Spomenik komandantu JVuO postavljen je i na Ravnoj Gori, gde je podigao ustanak protiv nacističkih okupatora.

Srpski četnički vojvoda Gojko Rabrenović

Sedište Srpskog četničkog pokreta, na čijem je čelu Rabrenović, nedavno je iz Beograda premešteno upravo na Ravnu Goru, gde je ovaj vojvoda podigao i konak gde se, od prilike do prilike, okupljaju članovi i pristalice SČP – a.

„Zahvalni smo predsedniku opštine Gornji Milanovac, Dejanu Kovačeviću, na razumevanju, pomoći i podršci, i to je primer kako bi trebalo da se ophodi jedan predsednik u srpskoj opštini. Naš Pokret uskoro će pripremiti predlog da se jedna ulica u Milanovcu nazove po generalu Draži”, dodao je Rabrenović.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *