Takovske cveti 1

Četvrti međunarodni susret varoških pozorišta “Takovske cveti”

Četvrti međunarodni susret varoških pozorišta “Takovske cveti”,  11. – 17. jula 2022. godine

Milanovačko pozorište uz podršku Kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom Opštine Gornji Milanovac, i kompanija “Metalac” AD i “Rudnik i flotacija – Rudnik” i drugih preduzeća  od 11. – 17. jula 2022. godine organizuje u gradu na Despotovici Međunarodni susret varoških pozorišta “Takovske cveti” – četvrti po redu.

U proteklih mesec i po dana od kada je konkurs za Susret objavljen, na adresu Milanovačkog pozorišta, pristigao je znatan broj prijava koja su poslala pozorišta iz: Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  

Na osnovu opredeljenja ustanovljenog i prihvaćenog na prethodnim Susretima – da su osnov Susreta glumac i njegova veština, ansambl igra i dubina tema izabranih dramskih tekstova – selektor Branko Knežević je za Četvrti susret varoških pozorišta TAKOVSKE CVETI, odabrao pet predstava koje će nastupiti u takmičarskom delu programa:

Alternativni teatar „Otpišani“, Skopje

Marjan Angelovski

SAMOUBISTVO VO SAMOODBRANA (režija: Marjan Angelovski, Aleksandar Jovanovski)

UG „STUDENTSKO POZORIŠTE“, Pale

Borislav Pekić

186 STEPENIK (režija: Nemanja Kostić)

Dramski Amaterski studio „Daske“, Laktaši

Po motivima komedije „Prah“ Đerđa Špire

MILION I PO (režija: Ognjen Todorović)

BAG Teatar, Boljevci

Miloš Nikolić

KOVAČI (režija: Bora Nenić)

Kulturni centar „Pećinci“, Pećinci

Po motivima istoimenog teksta Ežena Joneska

LEKCIJA (režija: Slobodan Stanković)

Podsećamo, plakete TAKOVSKE CVETI pripašće: najboljoj predstavi, najboljem glumcu i najboljoj glumici,  najboljem mladom glumcu i najboljoj predstavi po oceni publike – „žirija u senci“.

Najboljoj predstavi pripada i novčana nagrada od 60.000 dinara. Najbolje među najboljima proglasiće RAJKO RAKIĆEVIĆ, pzorišni i televizijski reditelj.

Susret će pratiti zvanični kritičar DRAGI IVIĆ, producent i pozorišni kritičar, koji će svoje viđenje predstava  svakodnevno objavljivali. 

U revijalnom delu  Međunarodnog susrets varoških pozorišta TAKOVSKE CVETI 2022 Milanovačko pozorište izvešće predstave “Kroz tamnički prozor – Pouke i poruke Vladike Nikolaja srpskom narodu iz logora Dahau” (otvaranje Susreta) i “Dokror Šuster” (D. Kovačević) – predstava u čast pobednika 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *