Bliss 1

Počeo 5. BLISS festival, večeras koncert muzike Svetomira Nastasijevića

Peti po redu festival kamerne muzike BLISS, pod nazivom Lepota preobražaja održava se u Gornjem Milanovcu od 10. do 14. jula.

Pored kamernih dela Šuberta, Šostakoviča, Bramsa i Dvoržaka, na programima koji nose podnaslove Radoznalost i Borba, na dve festivalske večeri biće izvedena dela Josipa Slavenskog (Gudački kvarteti, 10.jula ) kao Svetomira Nastasijevića povodom 120 godina od rođenja (11.jula).

Publici u Gornjem Milanovcu u okviru festivala, predstaviće se  i mladi muzičari koji su pohađali BLISS letnju školu. Veliki broj eminentnih srpskih izvođača uključen je u programski deo festivala koji je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja.

BLISS je svoje mesto utemeljio u gradu pod Rudnikom, a osnivač festivala je Udruženje BLISS, koje je uspelo da dovede muzičare iz celog regiona.

Nastao je 2017. godine iz ljubavi usmerene isključivo ka muzici, životu i umetnosti.

Za vreme trajanja Festivala publika će imati priliku da čuje dela Slavenskog, Nastasijevića, Dvoržaka, Šuberta, Bramsa, kao i naše najeminentnije umetnike i svirače iz zemlje.

– Danas, u ponedeljak 11. jula, sa početkom u 20 časova, u Muzeju rudničko-takovskog kraja biće predstavljena dela Svetomira Nastasijevića. Pozivamo vas da budete deo ove nesvakidašnje večeri i uživate u muzici ovog kompozitora – poručuju iz Muzeja.

Povezani tekst – BLISS festival: Koncert u Muzeju

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *