Granica 3 1

Čekanje na granici do sat vremena, na Horgošu od sinoć gužve

Zbog godišnjih odmora i odlaska na letovanje, na putevima u Srbiji je pojačan saobraćaj. Čekanje na granicama od 15 minuta do sat vremena. Na Horgošu od sinoć kolone vozila.

Na graničnom prelazu Preševo u ovom trenutku nema gužve, zadržavanja su između 15 minuta i pola sata. Na Gradini se na ulazu u Srbiju čeka oko pet minuta, na izlazu iz zemlje četrdeset.

Slična je situacija i na graničnom prelazu Gostun – zadržavanja su 15 minuta na ulazu, oko sat vremena na izlazu iz Srbije.

Na graničnom prelazu Batrovci, ovog jutra takođe nema gužve.

S druge strane, na Horgošu su još sinoć formirane kolone. U Srbiju se ulazi u pet traka, a otvorena je i šesta traka za autobuse.

Da bi se ušlo u zemlju čeka se sat vremena, ali je potrebno još sat vremena da bi se izašlo iz Mađarske na prelazu Reske.

Za poslednjih 12 sati preko Horgoša je ušlo 12.000 putnika, 3.500 putničkih vozila i 33 autobusa.

Velike gužbe ne ometaju carinike u strogoj kontroli vozila koja ulaze u našu zemlju ili iz nje izlaze. Tako je pre nekoliko dana zaplenjeno više od 100.000 evra.

U prvom slučaju, dva naša državljana koja su dolazila iz Nemačke imala su kod sebe više od 100.000 evra, a prijavili znatno manje: vozač oko 5.000 a suvozač oko 2.500 evra, kaže Aleksandar Anđelković iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina Srbije.

U drugom slučaju, kod dva nemačka državljana otkriveno je više od 30.000 evra, iako su i vozač i suvozač prijavili po 10.000.

U oba slučaja višak dozvoljenog novca do okončanja postupka, privremeno je oduzet.

Sa granice apeluju na putnike da prijave sav novac koji imaju kod sebe, jer se, napominju, može uneti više od 10.000 evra, ali je potrebna potvrda o poreklu.

Anđelković kaže i da se na izlazu iz naše zemlje najviše krijumčare cigarete, dok na ulazu: dragocen nakit, narkotici, novac.

rts.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *