Darko prodao tonu šarana oko praznika: Svež 750, pržen 2.000 dinara po kilogramu

Foto: Rina

Prošle godine u mnogim ribarnicama bilo je nestašice ribe, međutim, ove godine situacija je dosta bolja i za posne slave domaćini nisu imali problem gde nabaviti osnovnu namirnicu na slavskim trpezama. Sutra je veliki praznik kada se obavezno posti, stoga su u ribarnicama već danas ogromne gužve.

– Nikada se nije desilo da cena ribe bude skoro ista kao svinjetina i jagnjetina. Svež šaran je 750 dinara za kilogram dok je pržen 2000 dinara. Pastrmka je 800 dinara sveža, pržena 1300, oslić svež 530 pržen 1000 dinara. Najviše se traži šaran i to uglavnom pržen i najveću potražnju smo imali za Lazarevu subotu i Blagovesti kada smo prodali oko tonu šarana i 500 kilograma tolstolobika priča vlasnik ribarnice Darko Mirković iz Gornjeg Milanovca.

On dodaje da su porudžbine za Veliki petak već pri kraju, a najveća potražnja je za svežom i prženom ribom, dok nešto slabije ide prodaja ribljih prerađevina kao što su pljeskavice i štapići.

Foto: Rina

– Prodaja sveže ribe je zadovoljavajuća, ali dosta više se traži pržena. Mi za naše kupce uvek izlazimo u susret i po njihovoj želji pripremimo čak dostavljamo i na kućnu adresu. Ja živim u Topoli, tu imam takođe dosta kupaca pa iz Gornjeg Milanovca za njih dopremamo izvesne količine pržene ribe – kaže Mirković.

Inače, vlasnici ove ribarnice često učestvuju u raznim humanitarnim akcijama i pomažu onima koji nemaju, kako bi za najveće i najradosnije Hrišćanske praznike svi imali na trpezi ukusan i kvalitetan obrok.

(Telegraf Biznis/Rina)

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima